CANLI | Gazze’de acı tablo… İran ‘Süre doldu’, Hizbullah ‘Meydanlara çıkın’ dedi

7 Ekim'de başlayan ve İsrail'in savaş ilanıyla farklı boyuta evrilen İsrail-Hamas savaşında 12'nci gün yaşanıyor. İsrail, dün Gazze'deki El-Ahli Arap Hastanesi'ni vurdu. Cani saldırıda en az 500 can kaybı olduğu belirtilirken, tüm dünyadan da saldırıya tepki yağdı. Öte yandan İsrail, Gazze'ye saldırılarını sürdürürken, Lübnan sınırında da Hizbullah ile çatışmalarına devam ediyor.

19 EKİM VE SONRASINDA YAŞANANLAR İÇİN TIKLAYINIZ

İsrail, 11 gündür tam ablukaya aldığı Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesini bombalayarak yüzlerce kişinin ölümüne yol açtı. Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, hastane saldırısından ABD'yi sorumlu tutarak, "İşgal son bulana kadar direnişin süreceğini" söyledi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlenen saldırıyı "korkunç bir suç" şeklinde niteleyerek, "İşgal hükümeti tüm kırmızı çizgileri aştı" dedi. İsrail'in bombaladığı El-Ehli Baptist Hastanesi Gazze şehrinin merkezinde yer alıyor ve Kudüs Piskoposluk Piskoposluğu tarafından yönetiliyor. 1882 yılında kurulmuş olan Gazze'nin en eski hastanesinin Arapça'da adı "Arap Halk Hastanesi" anlamına geliyor. Hastane her yıl 45.000'den fazla hastayı tedavi ediyor. İsrail'in 2014'te Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında, hastanede günde ortalama 45 ciddi yanık vakası tedavi ediliyordu; bunların yarısı çocuktu.

DAKİKA DAKİKA GELİŞMELER

17.45 ABD ATEŞKESİ VETO ETTİ CNN Türk: "ABD, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde Gazze'ye insani yardım sağlanması için ateşkes çağrısında bulunan karar tasarısını veto etti" 16.16 HASTANE SALDIRISINDA ÖLÜ VE YARALI SAYISI GÜNCELLENDİ Associated Press: "Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in Gazze'deki El-Ehli Baptist Hastanesine yönelik saldırısında ölenlerin sayısını 471, yaralı sayısını 342 olarak güncelledi" 16.00 BEYRUT KARIŞTI Al Jazeera: "Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta ABD büyükelçiliği yakınında protestolar patlak verdi. Lübnan güçlerinin bayrak taşıyan gençlere tazyikli su sıktığı kentte gergin sahneler yaşanıyor" 15.30 İRAN VE HİZBULLAH'TAN AÇIKLAMALAR Milliyet: "Hizbullah, Müslümanlardan ve Araplardan öfkelerini göstermeleri için derhal meydanlara çıkmasını istedi. İran'ın Suriye büyükelçiliği ise 'süre doldu' paylaşımında bulundu" 15.00 İSTANBUL'DAKİ İSRAİL BAŞKONSOLOSLUĞU ÖNÜNDE HAREKETLİLİK  14.31 "YAŞANANLAR, SİVİLLERİ MISIR'A GÖÇE SÜRÜKLEME GİRİŞİMİ"  13.16 PUTIN'DEN HASTANE SALDIRISINA TEPKİ Al Jazeera: "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Al Ahli Baptist Hastanesi'nin bombalanmasının korkunç bir felaket olduğunu söyledi ve Hamas ile İsrail arasındaki çatışmanın sona ermesi gerektiğini gösterdi" 12.45 HAYATINI KAYBEDEN FİLİSTİNLİ SAYISI 3300 Al Jazeera: "Filistin Sağlık Bakanı, 7 Ekim'den bu yana Gazze'de öldürülen insan sayısının 3.300'e yükseldiğini ve 13.000'den fazla kişinin yaralandığını söyledi" 12.00 ABD BAŞKANI BIDEN İSRAİL'DE  09.31 LÜBNAN'DAN İSRAİL'E FÜZE SALDIRISI SÜRÜYOR Anadolu Ajansı: "İsrail ordusu, Lübnan topraklarından düzenlenen tanksavar füzesi saldırısında 4 askerinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi" 09.16 İSRAİL'DEN İNSANİ YARDIM AÇIKLAMASI Al Jazeera: "İsrail ordusu, güney Gazze'ye tahliye edilen Filistinlilere insani yardım sağlanacağını söyledi ancak bu yardımın bölgeye getirilip getirilmeyeceği veya nasıl getirileceği konusunda ayrıntılı bilgi vermedi" 08.31 İSRAİL'İN ASKER KAYBI 304 Anadolu Ajansı: "İsrail ile terör örgütü Hamas arasındaki savaşın başladığı 7 Ekim'den bu yana ölen İsrail askerlerinin sayısı 304'e yükseldi" 04.45 DÖRTLÜ ZİRVE İPTAL EDİLDİ Anadolu Ajansı: "Beyaz Saray, ABD, Mısır ve Filistin’in katılımıyla Ürdün’de planlanan dörtlü zirve, Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas’ın, Gazze’deki hastaneye yapılan saldırıdan sonra 3 gün yas ilan etmesi nedeniyle tarafların "ortak karar"ıyla iptal edildi"

17 EKİM VE DAHA ÖNCESİNDE YAŞANANLAR İÇİN TIKLAYINIZ