27,1479$% 0.08
29,0073€% 0.11
33,2632£% -0.3
1.680,48%0,38
2.775,00%0,28
721775฿%0.07351
Orta Vadeli Program(OVP) çerçevesinde dar gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için geniş kapsamlı bir konut seferberliği başlatıldı. Bu program, dar ve orta gelir grubundaki ailelere uygun ödeme şartlarıyla ev sahibi olma imkanı sunmayı hedefliyor. Bu şekilde, kira öder gibi ev sahibi olma fırsatı yaratılacak. Ayrıca, konut kira ve fiyatlarının yanı sıra, pandemi döneminde daralan konut arzının hızla artırılması ve depremin neden olduğu konut kayıplarının telafisi de göz önünde bulunduruluyor. Bu amaçla, yeni sosyal konut projeleri geliştirilerek dar gelirli vatandaşların konut erişimleri artırılacak.
180 AY GİBİ UZUN VADELİ KREDİLER
Sabah Gazetesi’nden Hazal Ateş’in haberine göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK), ilk defa ev sahibi olmak isteyenlere yönelik uygun bir kredilendirme sistemi üzerinde çalışıyor. Kamu destekli konut kredileri, uygun koşullarda sunularak konut sahibi olma sürecini destekleyecek ve uygun fiyatlı projelere kaynak aktarılacak. Bu şekilde, ilk ev sahibi olma hedefleyenlere daha fazla destek sağlanacak. 180 ay gibi uzun vadeli konut kredileri üzerinde çalışılıyor ve faiz oranları uygun seviyelerde olacak. Ayrıca, vergi ve kredi destekleri gibi devletin teşvik edici rolü daha da güçlendirilecek. Bu önlemlerle, dar gelirli vatandaşların konut sahibi olma fırsatları önemli ölçüde artırılacak.
Orta Vadeli Program’da (OVP) belirtilen yol haritasına göre, inşaat sektörü, afet etkilerini azaltmayı ve sosyal konut taleplerini karşılamayı amaçlayarak dar ve orta gelirli vatandaşlara yönelik konut, işyeri ve arsa projelerini ülke genelinde hayata geçirecek. Sektörün büyümesi, fiyat istikrarı ve belirli hedeflere katkı sağlaması gözetilecek.
UYGUN FİYATLI PROJELERE KAYNAK AKTARILACAK
Kamu bankaları aracılığıyla sunulan uygun koşullarda konut kredileri, ilk kez ev sahibi olmayı düşünenlerin desteğine yönelik olacak ve uygun fiyatlı projelere kaynak aktarılacak. Deprem bölgesindeki vatandaşların hızla kalıcı konutlara ve işyerlerine kavuşabilmesi için yerinde dönüşüm projeleri dahil maliyet etkin programlar yürütülecek.
Kentsel dönüşüm çalışmalarının hızlandırılması, riskli konut sorununun çözülmesi ve şehirlerin afetlere karşı daha dayanıklı ve sağlıklı hale getirilmesi amacıyla Hazine taşınmazları, rezerv alan olarak ilan edilerek uygulayıcı kuruluşlara devredilecek. Sosyal konut üretiminde, afet riskinin yüksek olduğu bölgelere öncelik verilecek. Bu önlemlerle, konut sorunlarına çözüm üretilmesi ve afetlere karşı daha hazırlıklı bir Türkiye hedefleniyor.
‘Cumhuriyet ikramiyesi’ için 10 bin TL talebi! TÜED duyurdu
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.