Hangi borçlar yapılandırma kapsamına girecek? Borç yapılandırması nasıl yapılır?

Vatandaşların devlete olan borçları için gelmiş geçmiş en kapsamlı yapılandırma paketi geliyor. 31 Aralık 2022'ye kadar oluşan borçların tümü yapılandırılacak. Peki borç yapılandırma ne zaman yasalaşacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamına girecek? Borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte detaylar…

Devlete borcu olan vatandaşlara müjdeli haber sonunda geldi. Cumhuriyet tarihinin gelmiş geçmiş en kapsamlı borç yapılandırması yolda. Vergi, sigorta primi borçlarıyla cezalar için yapılandırma imkânı sunulacak. Peki borç yapılandırma ne zaman yasalaşacak? Hangi borçlar yapılandırma kapsamına girecek? Borç yapılandırması nasıl yapılır? İşte detaylar…

BORÇ YAPILANDIRMASI NE ZAMAN YASALAŞACAK?

Borç yapılandırma paketinin en geç şubat ortasında yasalaşması bekleniyor.

HANGİ BORÇLAR YAPILANDIRMA KAPSAMINA GİRECEK?

Yapılandırma işleminin vergi borçları; maliyeye olan vergi borçları henüz kesinleşmemiş veya dava sürecinde olan cezalar, Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri, motorlu taşıt vergileri, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları, gümrük cezaları ve sosyal güvenlik kurumu tarafından takip edilen sigorta primlerini kapsaması bekleniyor.

BORÇ YAPILANDIRMASI NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırmaya başvuru yapabilmeniz için ilk önce güncel borcunuzu sorgulamalısınız. Borç yapılandırma başvurusunu sadece güncel vergi borcu bulunan kişiler yapabilir. Güncel borcunuz varsa, başvuru için belirlenen tarihler içerisinde dilekçe doldurarak bizzat devlet dairelerine giderek, e-posta ile yollayarak veya internet üzerinden T.C kimlik numaraları ile başvurularını yapabilirler. İnternet üzerinden başvurusunu Gelir İdaresi Başkanlığı internet sitesinden yapabilirsiniz.